Weet je wat één van de grootste frustraties is van menig manager? Ontevreden teamleden. Ontevreden teamleden tonen vaak weinig tot geen initiatieven en kunnen in het ergste geval ook nog eens andere teamleden ‘aansteken’. Teamleiders kunnen zich op een gegeven moment machteloos voelen, omdat ze op geen enkele wijze deze teamleden kunnen enthousiasmeren.

Maar… Is dit eigenlijk wel waar? Hoe vaak heb je managers hierover horen klagen, die zelf wel stabiel en zelfverzekerd zijn? Vast niet vaak. De reden dat één of meerdere teamleden niet op hun paasbest zijn op het werk, kan soms aan de leidinggevende liggen. Als teamleider geef je nu eenmaal het voorbeeld aan jouw team en als dit voorbeeld op bepaalde fronten zwak is, dan zal je dit (hoogstwaarschijnlijk) in jouw team terugzien.

Enthousiasme is aanstekelijk, onzekerheid ook

Wanneer jij als teamleider goed in je vel zit, dan zal jouw team dit voorbeeld volgen. Goed in je vel zitten heeft vele gezichten. Het betekent echt niet dat je de ganse dag met een lach op je gezicht hoeft rond te lopen! Het zegt meer over jouw innerlijke vrede en zelfvertrouwen. Wanneer het hier op de één of andere wijze aan schort, dan zullen jouw teamleden dit (on)bewust opvangen en zo kunnen er discrepanties ontstaan in wat je doet en wat je uitstraalt.

Het belangrijkste is jezelf goed te kennen. Daarnaast is het minstens even belangrijk om jouw team goed te kennen. Wanneer jij en jouw team op één lijn zitten en elkaars motivaties, drijfveren, sterke en zwakke punten kennen, dan blijft er weinig ruimte over voor onzekerheid. Wanneer je met een open en onbevooroordeelde blik naar jezelf en jouw teamleden kan kijken, dan zal jouw team (veelal) als vanzelf volgen.

Empathie en begrip voor een gezonde werksfeer

Iedereen zou het liefst altijd mega happy zijn. Maar de realiteit is heel anders, iedereen heeft goede en minder goede dagen. Om het beste uit elke situatie te halen, is het belangrijk dit zowel in jezelf als in anderen te accepteren. Wanneer jij jouw medewerkers het gevoel geeft dat je hen accepteert en waardeert (cfr. ook https://talentmakers.eu/het-belang-van-persoonlijke-aandacht-voor-elk-teamlid/), dan zullen ze als vanzelf meer engagement tonen omdat jij dat voorbeeld geeft. Ontevreden medewerkers zullen dan meer open staan voor een gesprek, waardoor je alsnog de kans krijgt zelfs het meest chagrijnige teamlid trachten mee te krijgen. De kern van het verhaal is: een beter ‘milieu’ begint altijd bij jezelf!

Wil je meer engagement op de werkvloer?

Zit je boordevol enthousiaste ideeën en wil je deze het liefst zo snel mogelijk met jouw team bespreken? Maar weet je misschien nog niet hoe? Of voel je je op bepaalde fronten ietwat onzeker over jezelf als manager en wil je dit gevoel niet op jouw team overbrengen? Dan is mijn GRATIS Live Online Masterclass Start-to-Lead© absoluut iets voor jou!

  • Je krijgt 6 concrete people managementtips die je onmiddellijk kan toepassen;
  • Je krijgt een echt gebeurd verhaal over de dromen en valkuilen van een gedreven teamleider;
  • Je maakt kennis met een sterke formule om die valkuilen te vermijden en op een snelle en slimme manier een effectieversuccesvoller en gelukkiger leider te worden;
  • Je krijgt live antwoord op jouw vragen.
  • Je krijgt vooraf een handig webinar-werkboek.

Je zal nà het webinar onder andere weten hoe je:

  • Duidelijke verwachtingen creëert en doelstellingen formuleert
  • Hoe je connecteert en vertrouwen opbouwt met jouw team
  • Hoe je feedback geeft
  • Hoe je productief vergadert
  • Hoe je jouw autoriteit slim en succesvol gebruikt

Schrijf je hier gemakkelijk GRATIS in.

Indien je denkt dat dit artikel interessant is voor jouw collega’s of netwerk, aarzel dan niet om het te delen. Zij zullen je dankbaar zijn en ik ook.

Nog méér gratis inzichten en tips op vlak van leidinggeven? Volg me op mijn sociale mediakanalen:
Naar Facebook
Naar Instagram
Naar LinkedIn

 

Pin It on Pinterest

Share This