Start-to-Lead®

Laat uw Teamleaders groeien. Altijd, overal.
 

Verbeter uw bedrijfsresultaat

 • Meer productiviteit en bevlogenheid in uw organisatie.
 • Betere bijdrage aan uw organisatiedoelen.
 • Leidinggevenden die hun team effectiever aanspreken, motiveren en stimuleren.
 • Minder stress en verzuim, meer engagement en geluk op de werkvloer.

Zet de ontwikkeling van uw lijnmanagers op nr. 1 en geef ze een motiverende leerervaring

 • Vergeet dagenlange afwezigheid voor klassikale opleidingen.
 • Vergeet saaie e-learning.
 • Ga voor gebruiksvriendelijke en praktijkgerichte mobile learning!

Volledig integreerbaar in uw onboarding programma en in de praktijk

 • Dit traject kan perfect een onderdeel zijn van uw bestaande onboarding en andere opleidingsprogramma’s, of hieraan aanvullend zijn
 • Bij elke module horen praktische oefeningen en opdrachten die  helpen om de theorie toe te passen in de eigen praktijk.

Wat is Start-to-Lead®

Start-to-Lead®

is:

 • een interactief online leer- en begeleidingstraject
 • voor (startende) leidinggevenden
 • dat hen toelaat om snel, slim, waar en wanneer ze willen
 • hun leiderschapsvaardigheden te versterken
 • om een effectiever, succesvoller en gelukkiger leider te zijn
 • met een sterke focus op waarachtige communicatie en gedragsverandering

De modules zijn er op gericht om uw leidinggevenden te helpen om hun teamleden effectiever te motiveren, stimuleren en ontwikkelen door authentiek leiderschap.

Of uw Teamleader nu voor de eerste keer manager wordt, of reeds enkele jaren actief is als leidinggevende, Start-to-Lead®

geeft hem/haar alle tools in handen om een nieuw type leider te worden en daarmee een grotere en positievere impact op zijn/haar team en uw organisatie te hebben.

Een kijkje achter de login?

Bekijk de video!

Opleidingstraject Start-to-Lead® in de media

Klik op het logo om het artikel te lezen dat over Start-to-Lead® verschenen is.


Het Nieuwsblad Made in Vlaams-Brabant De Vlaamse OndernemerMade in MechelenHR Alert Psychologies Magazine

Lees wat deze Teamleaders zeggen over Start-to-Lead®

Als nieuwe manager nam ik voorzichtig mijn eerste stapjes in het leidinggeven. Geen gemakkelijke opdracht.
Vandaar dat de digitale Start-to-Lead® van Fabienne mij wekelijks nieuwe insteken en ideeën opleverde.

Soms voor de hand liggend, meestal uitdagend, maar bovenal zeer concreet en toepasbaar.
Toegegeven, je moet er zelf aan willen werken, maar dat is voor iedere leidinggevende-cursus zo.

Els Lambrichts  Provinciaal Manager Industrie - VDAB Limburg
Els Lambrichts

Start-to-Lead® is een prettige, laagdrempelige manier om een goede start te maken als nieuwe leidinggevende.
Fabienne geeft waardevolle handreikingen die je helpen de basis te leggen voor een succesvolle samenwerking met je nieuwe team en medewerkers. Je krijgt tips die makkelijk toe te passen zijn m.b.t. bijvoorbeeld doelen stellen en feedback geven.
Ook onderwerpen als dienend leiderschap, integriteit en authenticiteit worden concreet gemaakt. Hier kun je vervolgens zelf in de praktijk mee gaan oefenen. Doordat de videolessen en podcasts op elk moment te volgen zijn is dit een mooie manier om je te ondersteunen in jouw start als nieuwe leidinggevende.

Marion ter Braak  Chapter Lead Digital Transformation Business Banking ING (Nederland)
Marion ter Braak

Aanvankelijk twijfelde ik om het online leertraject te volgen want als nieuwe teamleider komt er zoveel op je af en bovendien zat ik op het werk ook nog eens in de aller drukste periode van het jaar waardoor ik eigenlijk al een gebrek aan tijd had.

Dankzij het online en mobiele leerformaat met korte videolessen kon ik dit volgen waar, wanneer en hoe vaak ik zelf wou. Het plaats- en tijdonafhankelijk kunnen leren, vind ik een grote troef; ik ben fan!

De inhoud van de videolessen vond ik uitmuntend. De modules zijn zeer nuttig, en reiken veel goede handvaten en leidraden aan. Ze namen m'n twijfel en onzekerheid weg en ik kreeg een goede basis en ondersteuning als nieuwe teamleider.

De oefeningen, de extra tips en vraagstellingen vond ik leerrijk en erg inspirerend. Ik ben nu bevestigd in m'n aanpak en ondanks m'n drukke agenda ben ik blij dat ik dit gevolgd heb!

Marion Cardinaels  Teamleader Bednet VZW (België)
Marion Cardinaels

De opleiding “Start-to-lead” van TalentMakers brengt je wegwijs in je nieuwe rol als hedendaagse, authentieke leidinggevende. Fabienne hielp me goed op weg in de zoektocht naar de balans tussen de zakelijke en menselijke aspecten van de job als leidinggevende. Anderzijds worden specifieke technieken, zoals het opstellen van SMART doelen, feedback geven en effectief vergaderen, aangeleerd om je zachte vaardigheden verder aan te scherpen.

Authentiek leiderschap vraagt bewustzijn, wat op zijn beurt tijd vraagt. Het online leerplatform van TalentMakers is een ideale tool, die je helpt om regelmatig tijd te nemen om je vaardigheden als leidinggevende bij te schaven.

Jasmien Put  R&D Manager Renson (België)
Jasmien Put

De online opleiding "Start-to-Lead" van TalentMakers was voor mij een nieuwe vorm van opleiding volgen. Ik vind het leerformaat 'mobile learning' een grote troef en ben fan!  Dit beantwoordt namelijk aan mijn behoefte aan flexibiliteit: ik kon de opleiding volgen waar, wanneer en zo vaak als ik zelf wou.

Leidinggeven is een boeiend en vaak uitdagend gegeven. Al doende groeit men hier in. Deze management cursus vormt een ideale basis bij de eerste stappen in het leidinggeven.

Ik vond de videolessen zeer handig: je kan ze opnieuw en zo vaak als je wenst herbekijken, het is duidelijk aangebracht en ik heb veel zaken bijgeleerd en nieuwe inzichten verworven.

Tijdens de oefeningen maak je ook van jezelf opnames. Dit is confronterend, doch hierbij kan je vaststellen hoe je effectief overkomt naar derden en kan je jezelf bijsturen.

Werken met mensen blijft een uitdagend gegeven dat nog meer ondersteund mag worden binnen functies. Dankzij het volgen van deze opleiding kreeg ik bevestiging dat ik in de goede richting zit qua methode, kreeg ik extra handvatten en inzichten waardoor ik me nu nog zelfverzekerder voel.

Murielle Oosterlinck  Kwaliteitsverantwoordelijke Productiebedrijf Voedingssector (België)
Murielle Oosterlinck

Naast enkele praktische en onmiddellijk toepasbare tips en tricks, vond ik de aanvulling van de videolessen voor mijn persoonlijke groei ideaal.

De meta-communicatie en het relationele aspect van leidinggeven wordt, in tegenstelling tot andere leidinggevende cursussen, sterk aangekaart. Als startende leidinggevende worstel je daar ook mee, naast de verschillende gesprekstechnieken. Na elke 'les' kon ik onmiddellijk aan de slag.

Bovendien vind ik het 'mobile learning' leerformaat (plaats- en tijdsonafhankelijk kunnen leren) een grote troef; ik ben fan!

Inge Strauven   HR Business Partner JBC (België)
Inge Strauven

Ik volgde de management cursus "Start-to-Lead" en heb persoonlijk veel geleerd uit de videolessen en oefeningen. Alle modules zijn zeer leerzaam en in het bijzonder deze zijn uitmuntend: "Connecteer met jouw team", "Bouw vertrouwen op", "Communiceer
doeltreffend", "Vergader productief".

Het online mobile leerformaat was voor mij onbekend maar zeer praktisch want het maakte het gemakkelijker om deze opleiding te volgen en in te passen in mijn werkschema en dagelijks leven: je kan het altijd, overal en zo veel je wil volgen. Dit is een groot voordeel t.o.v. een klassikale opleiding op een vaste datum en een vaste locatie ergens in het land waarbij je veel kostbare tijd verliest in de files.

De online 'community', het netwerk van deelnemers uit andere sectoren, als aanvulling op dit leertraject is echt waardevol: je ontdekt dat anderen met ongeveer dezelfde vragen zitten en dat ze je kunnen helpen. Je moet gewoon durven vragen. Ik raad iedereen aan om van zo'n netwerk actief gebruik te maken.

Filip Fransen   Terreinverantwoordelijke G.R.C. (België)
Filip Fransen

Het grote voordeel van dit type programma is het feit dat je geen echte werktijd verliest aangezien je dit vrij buiten de werkuren kan afwerken, maar toch de nodige kennis kan vergaren.

Mike Mattheus  Head Contact Center A.S.T.R.I.D. (België)
Mike Mattheus

Als beginnend leidinggevende heeft de opleiding “Start-to-Lead” mij inzicht gegeven in onderliggende facetten van leidinggeven die van invloed zijn op elkaar. Daarnaast heb ik mijn communicatieve vaardigheden kunnen trainen waardoor ik mij zekerder voel om dit in de praktijk toe te passen.

De werkwijze waarbij ik altijd en overal kan leren en terugkijken heeft er voor gezorgd dat ik het tussendoor even terugkijk om zo de aandachtspunten weer helder voor de geest te hebben.

Daarnaast kon ik op vakantie al beginnen en het na thuiskomst direct toepassen. Zo ben ik met mijn team in gesprek gegaan over welke teamnormen we hebben en heb ik gegeven feedback weten om te buigen naar een toekomstgerichte visie waarbij het gehele team is betrokken en aangehaakt. Binnen het team wordt er nu efficiënter vergaderd en hoeft niet altijd iedereen er nog bij te zijn.

Mijn leidinggevende gaf me onlangs een compliment voor hoe ik mijn rol heb opgepakt en “Start-to-Lead” heeft mij ondersteund om deze rol te pakken.

Judica Wondergem   Product Manager Visavi (Nederland)
Judica Wondergem

Ik heb mezelf ingeschreven als deelnemer aan 'Start-to-Lead' omdat ik net ben gepromoveerd tot coördinator van het team waarvan ik daarvoor medewerker was. Inhoudelijk gezien heb ik dus al enige voorkennis, echter professioneel leiding geven is compleet nieuw voor mij.

Deze cursus was een goede, gestructureerde manier om de basisbeginselen van het leiderschap onder de knie te krijgen. Ik heb vooral kennis opgedaan rond vergadertechnieken, feedback geven, hoe met je team connecteren op een andere manier als voorheen, vertrouwen opbouwen...

Mijn ontwikkeling als leidinggevende zit nog in de beginfase, maar ik merk dat deze cursus mij een aantal kapstokken heeft gegeven waar ik in de nabije toekomst zeker een aantal keren kan teruggrijpen. Een voorbeeld is dat ik ze nu reeds heb gebruikt om overlegmomenten met het team vorm te geven. De cursus heeft voor mij echter nog een andere meerwaarde gehad, namelijk dat het mij er bewust van heeft gemaakt dat het normaal is dat je niet alles meteen onder de knie hebt. Een groeiproces in je rol als teamleider is niet meer als normaal, wat mijn onzekerheid deed verminderen.

Het voordeel van de online-cursus was voor mij dat ik de lessen kon volgen wanneer het mij uitkomt. Er komt momenteel heel wat nieuwe informatie op mij af, het feit dat ik deze cursus zelf wat kon plannen gaf zeker de nodige ademruimte. Dit was voor mij een goede startcursus, omdat het meteen de belangrijkste aspecten van leiderschap duidelijk schepte. Vanaf nu werk ik verder aan mijn verdere ontwikkeling als leidinggevende door verdere uitdieping van die belangrijke aspecten.

Katrien Willot  Coördinator Sociale Dienst Bewel (België)
Katrien Willot

Zit u met een vraag?

Neem alvast een kijkje bij de veelgestelde vragen, misschien vindt u daar wat u zoekt.

Of vul het contactformulier in; ik zal het zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Connecteer via sociale media!

 

Pin It on Pinterest