Wat deelnemers zeggen over Start-to-Lead®

Els Lambrichts
Els Lambrichts
Provinciaal Manager Industrie - VDAB Limburg (België)

Als nieuwe manager nam ik voorzichtig mijn eerste stapjes in het leidinggeven. Geen gemakkelijke opdracht.
Vandaar dat de digitale Start-to-Lead® van Fabienne mij wekelijks nieuwe insteken en ideeën opleverde.

Soms voor de hand liggend, meestal uitdagend, maar bovenal zeer concreet en toepasbaar.
Toegegeven, je moet er zelf aan willen werken, maar dat is voor iedere leidinggevende-cursus zo.

Jacqueline van Voorden
Jacqueline van Voorden
Operations Manager, The DOC (Nederland)

Als project manager en gecertificeerde scrum master werkte ik al lange tijd met diverse teams, grotendeels gebaseerd op intuïtie.
De overstap naar Operations Manager bij een andere organisatie haalde me uit mijn comfortzone, hoe zou ik het nu het beste kunnen aanpakken vanaf de start? De online cursus Start-to-Lead® heeft me perfect voorbereid en me door de eerste maanden van mijn nieuwe functie geloodst.
In combinatie met de coachingsgesprekken met Fabienne was dit een gouden zet.
Korte, to-the-point uitleg met opdrachten om in de praktijk te brengen. Geen 45 minuten verspillen om een boodschap te ontvangen die makkelijk in 5 minuten verteld had kunnen worden.

Marion ter Braak
Marion ter Braak
Chapter Lead Digital Transformation Business Banking ING (Nederland)

Start-to-Lead® is een prettige, laagdrempelige manier om een goede start te maken als nieuwe leidinggevende.
Fabienne geeft waardevolle handreikingen die je helpen de basis te leggen voor een succesvolle samenwerking met je nieuwe team en medewerkers. Je krijgt tips die makkelijk toe te passen zijn m.b.t. bijvoorbeeld doelen stellen en feedback geven.
Ook onderwerpen als dienend leiderschap, integriteit en authenticiteit worden concreet gemaakt. Hier kun je vervolgens zelf in de praktijk mee gaan oefenen. Doordat de videolessen en podcasts op elk moment te volgen zijn is dit een mooie manier om je te ondersteunen in jouw start als nieuwe leidinggevende.

Marion Cardinaels
Marion Cardinaels
Teamleader Bednet VZW (België)

Aanvankelijk twijfelde ik om het online leertraject te volgen want als nieuwe teamleider komt er zoveel op je af en bovendien zat ik op het werk ook nog eens in de aller drukste periode van het jaar waardoor ik eigenlijk al een gebrek aan tijd had.

Dankzij het online en mobiele leerformaat met korte videolessen kon ik dit volgen waar, wanneer en hoe vaak ik zelf wou. Het plaats- en tijdonafhankelijk kunnen leren, vind ik een grote troef; ik ben fan!

De inhoud van de videolessen vond ik uitmuntend. De modules zijn zeer nuttig, en reiken veel goede handvaten en leidraden aan. Ze namen m’n twijfel en onzekerheid weg en ik kreeg een goede basis en ondersteuning als nieuwe teamleider.

De oefeningen, de extra tips en vraagstellingen vond ik leerrijk en erg inspirerend. Ik ben nu bevestigd in m’n aanpak en ondanks m’n drukke agenda ben ik blij dat ik dit gevolgd heb!

Jasmien PUT
Jasmien Put
R&D Manager Renson (België)

De opleiding “Start-to-lead” van TalentMakers brengt je wegwijs in je nieuwe rol als hedendaagse, authentieke leidinggevende. Fabienne hielp me goed op weg in de zoektocht naar de balans tussen de zakelijke en menselijke aspecten van de job als leidinggevende. Anderzijds worden specifieke technieken, zoals het opstellen van SMART doelen, feedback geven en effectief vergaderen, aangeleerd om je zachte vaardigheden verder aan te scherpen.

Authentiek leiderschap vraagt bewustzijn, wat op zijn beurt tijd vraagt. Het online leerplatform van TalentMakers is een ideale tool, die je helpt om regelmatig tijd te nemen om je vaardigheden als leidinggevende bij te schaven.

Murielle OOSTERLINCK
Murielle Oosterlinck
Kwaliteitsverantwoordelijke Productiebedrijf Voedingssector (België)

De online opleiding “Start-to-Lead” van TalentMakers was voor mij een nieuwe vorm van opleiding volgen. Ik vind het leerformaat ‘mobile learning‘ een grote troef en ben fan!  Dit beantwoordt namelijk aan mijn behoefte aan flexibiliteit: ik kon de opleiding volgen waar, wanneer en zo vaak als ik zelf wou.

Leidinggeven is een boeiend en vaak uitdagend gegeven. Al doende groeit men hier in. Deze management cursus vormt een ideale basis bij de eerste stappen in het leidinggeven.

Ik vond de videolessen zeer handig: je kan ze opnieuw en zo vaak als je wenst herbekijken, het is duidelijk aangebracht en ik heb veel zaken bijgeleerd en nieuwe inzichten verworven.

Tijdens de oefeningen maak je ook van jezelf opnames. Dit is confronterend, doch hierbij kan je vaststellen hoe je effectief overkomt naar derden en kan je jezelf bijsturen.

Werken met mensen blijft een uitdagend gegeven dat nog meer ondersteund mag worden binnen functies. Dankzij het volgen van deze opleiding kreeg ik bevestiging dat ik in de goede richting zit qua methode, kreeg ik extra handvatten en inzichten waardoor ik me nu nog zelfverzekerder voel.